Grissafari 2018

 

Torsdagar i julimånad är grissafaridagar och 2018 blir dessa dagar den 5/7, 12/7, 19/7 och 26/7.

 

Gårdsbutiken och fikaserveringen  öppnar kl. 10.00 och sen går första turen iväg kl. 11.00. Varje hel timma kör vi sedan en tur fram till den sista kl. 15.00.

Ingen anmälan behövs och det kostar 60 kr för alla som är över 2 år. Nytt för 2018 är att vi kommer att ha ett biljettsystem så att du vet vilken tur du har biljett till och  slipper därför att köa om det är många besökare.

 

Våra goda korvar finns att köpa direkt från stekvagnen och serveras med olika tillbehör och dricka. Hembakta kakor, knäckefika ( Solmarkaknäcke med olika pålägg) kaffe, te och glass finns att fika på.

 

Hästen "Dockan" går gärna en runda med alla ridsugna barn för 20 kr och det finns kycklingar och kaniner att titta på i trädgården.

 

Tänk på att det är "kläder efter väder" som gäller. Vid regnigt väder finns möjlighet att sitta under tak och fika men utrymmet är mer begränsat.

 

Så här går ett grissafari till:

 

Vi åker ut till grisarna med traktor och vagn och tillsammans ser vi till att suggorna får mat. Dom brukar låta en hel del och den som vill och vågar får en liten hink med foder att ge till en sugga. 

Sen tittar vi på alla grisarna som finns i våra mobila hyddor och vi flyttar även fram en hydda med lastmaskinen så att grisarna får nytt,gott gräs att kasta sig över.

På gården finns grisar i alla storlekar och vi berättar om djuren och om hur vi bedriver ekologisk växtodling.

Många barn brukar även uppskatta att få springa av sig lite på fältet och att plocka gräs som man matar grisarna med.

 

Turen tar ca 30-40 min.

 

Tänk på smittskyddet innan ditt besök på gården!

Besök inga andra grisar inom 48 timmar och ha inte på dig skor eller kläder som varit i kontakt med andra grisar. 

 Vi vill heller inte att du varit utomlands de senaste 48 timmarna och jagat eller på annat sätt kommit i kontakt med klövbärande djur. 

Fråga gärna oss!  

 

Vi uppmanar alla besökare att tvätta av händerna både innan och efter besöket för att vi ska minimera smittorisken.

 

Tack!