Gårdsbutiken

Vår lilla gårdsbutik är öppen med självbetjäning mellan kl 08-20 varje dag.

Du betalar enkelt med Swish och det finns tydliga betalningsinstruktioner i butiken.

Är det något särskilt som du önskar eller någon större mängd av något så är det bara att du kontaktar oss innan ditt besök så ser vi till att det finns tillgängligt.

Allt kött och alla korvar säljs frysta. I butiken kan du handla olika styckdetaljer samt rökt sidfläsk, rökt ytterfilé, rökt skinka och flera olika slags korvar. Sortimentet varierar efter tillgången.

ALLT KÖTT, ALLA KORVAR OCH ÄVEN ALLA RÖKTA PRODUKTER ÄR EKOLOGISKT GODKÄNDA.

Detta med märkningen är en djungel men våra grisar är KRAV-godkända dvs de får beta, böka och bada samt att vi lever upp till alla regler som ställs på ett lantbruk för att det ska få kalla sig KRAV-godkänt. Vi har regelbundna kontrollbesök minst en gång per år. Eftersom slakteriet vi använder inte är KRAV-godkänt kan vi bara sälja köttet och korvarna som EU-ekologiska eftersom hela ”kedjan” måste vara KRAV-anslutna för att det ska få säljas som KRAV. Viktigt att hålla isär KRAV-grisen med den EU-ekologiska grisen som är en annan uppfödningsform där grisen inte får böka, bada och beta utan bara behöver tillgång till utevistelse på betonggolv.

Kom ihåg att beställa din julskinka från oss i god tid så att du inte blir utan.

Minst en gång i månaden kan man beställa köttlåda i från oss och vi säljer även via olika REKO-ringar i trakten. Då beställer man via tex ”REKO ring KALMAR ”på Facebook och får hämta sin beställning på Skälby i Kalmar.

Du hittar även kött och korvar på SOLMARKA BAGERI.

TÄNK PÅ ATT VI INTE VILL ATT BESÖKARE GÅR RUNT PÅ GÅRDEN UTAN VÅR TILLÅTELSE. GRISAR ÄR JÄTTEROLIGA ATT TITTA PÅ ( DET TYCKER VI OCKSÅ ). Men detta är också vårt hem och vår arbetsplats….

Tack för att ni respekterar det💚 Vi kommer att bjuda in till öppen ekogård och julmarknad även i år så då är ni välkomna att besöka gården och grisarna.

Alla som köper en köttlåda ( eller handlar mycket på annat sätt) har möjlighet att komma och hälsa på grisarna. Det ingår i köpet:) Bara hör av er innan så är ni och familjen välkomna när som helst under året.