Köttlådor från våra grisar

Nu är alla utlämningsdatum för köttlådor klara för 2024.

Tack för att ni handlar av oss så att våra grisar får leva ett riktigt gott liv och att vi får jobba med djur som får utlopp för sina naturliga beteenden.

Ditt val gör skillnad och påverkar biologisk mångfald både i och ovan jord i en positiv riktning!

En till två gånger i månaden kör vi grisar till Västerslät slakteri som ligger ca 2,5 mil från oss. Tisdagen efter kan man hämta sin förbeställda köttlåda och fylla upp frysen med riktigt fint griskött från djur som inte bara haft det bra när de levde utan de har också påverkat miljön på gårdens åkrar och längre bort än så. Våra grisar är lokalproducerade på fler plan än bara platsen de växte upp på.

Gör så här: Välj vilket datum du vill hämta din köttlåda och vilken typ av låda du vill ha. Sen väljer du även om du vill hämta köttlådan här på gården ( mellan 16-20. Alternativt dagen efter) eller om du vill hämta den i Kalmar ( ca 14.00 på parkeringen utanför XXL ).

Du kan också hämta köttet på en Rekoutlämning i Kalmar. Du behöver inte vara med i Facebook eller i Rekoringen men vi önskar att lådan är betald innan så att utlämningen går smidigt. Rekoutlämningarna är varannan vecka utanför Skälbyloge kl.18.00-18.30.

Vi kan även ta med köttlådan när vi åker på Rekoutlämningar i Nybro/ Emmaboda. Där är vi dock inte lika regelbundet.

Som om detta inte vore nog så har vi även frysta Voxtorpslådor på 5 kg och 10 kg hemma hela tiden. Dessa lådor kan du hämta när du vill. Skriv ” fryst låda” i kommentarerna och vilket datum du kommer och hämtar.

Allt kött är uppmärkt och vakuumpackat med ca 500g-1kg i varje förpackning. Köttlådans vikt är baserad på slaktvikten och en del försvinner vid styckningen. Huvud och en del ben är inte med eftersom de flesta inte brukar vilja ha det utan vill du ha hela grisen så nämner du det i kommentarsfältet. Du kokar en riktigt god och näringsrik buljong av huvud och ben!

Betala gärna med Swish och numret är 123 418 2994.

Halv gris i låda ca 45-55 kg 90 kr/kg

0,5 kg fläskfilé, 4 kg kotletter (skivor), 3 kg karré (skivor), 7,5 kg skinka (muskelstyckad i innanlår, ytterlår, fransyska, rostbiff och luffarfilé. Från september styckas skinkan som julskinka och är nätad), 2 kg bogstek, 1,5 kg revben, 4,5 kg sidfläsk, 2 kg fläsklägg, 2 kg fläskben, 4,5 kg färs. Plus ben och huvud om så önskas.

Kvarts gris i låda ca 25-35 kg 110 kr/kg

2 kg kotletter (skivor), 1,5 kg karré (skivor), 4 kg skinkstekar, 1 kg bogstek, 0,75 kg revben, 2,25 kg sidfläsk, 1 kg fläsklägg, 1 kg fläskben, 2,25 kg färs. Plus ben om så önskas.

Voxtorpslådan 5 kg 900 kr

Innehåller ca 1 kg av varje styckdetalj.

Färs, sidfläsk, ytterfilé eller kotletter och karréskivor med ben.

Voxtorpslådan 10 kg 1700kr

Innehåller ca 2 kg av varje styckdetalj.

Färs, sidfläsk, ytterfilé eller kotletter och karréskivor med ben.

Beställ gärna en korvkasse när du ändå beställer kött. Våra ekologiska korvar är frysta och har lång hållbarhet. Passar lika bra att grilla i skogen eller att äta till potatismoset hemma i köket.

STORA KORVKASSEN 700 kr

Innehåller: Wienerkorv( 6st), Chorizo ( 6st), Isterband( 3st) Tomat/basilikakorven (Ölkorven) ( 6st), falukorv, påläggskorv, ostkorv och grillkorv.

LILLA KORVKASSEN 200 kr

Innehåller: Wienerkorv( 6st), chorizo( 6st) och en falukorv på ca 500g.

Ange ditt namn
Ange ditt telefonnummer
Ange din e-postadress