Ägg från våra ekologiska grönbeteshöns

 • Vi tror att gräs är roten till mycket gott så därför får våra höns tillgång till nytt bete i stort sätt dagligen under betesperioden. Vintertid har hönorna fri tillgång på ensilage och gott om andra sysselsättningar.
 • Vi vill inte att våra hönor ska äta mat som besprutats så att andra fåglar i jordbruksmarker blir av med sin föda när insekter och småkryp dör.
  Därför är fodret ekologiskt odlat och spannmålen kommer från gården. Fodret innehåller heller inget fiskmjöl.
 • Vi tror att människan behöver små glädjeämnen varje dag och att god, näringsrik mat som man kan äta och njuta av med bra samvete berikar livet. Våra ägg kommer att innehålla mer näring än ägg från höns som inte betar samtidigt som gulan lyser som solen. Bra mat är lycka!
 • Vi lovar att ge våra höns ett så bra liv som möjligt och att dom får utlopp för sina naturliga beteenden, har gott om utrymme och får vistas utomhus när regler och väder tillåter det.

VÄLKOMMEN ATT TECKNA EN PRENUMERATION PÅ ÄGG FRÅN VÅRA HÖNOR.

Nu har hönorna kommit igång och börjat värpa även om äggen är lite mindre nu i början. Därför får du som prenumerant dubbla antalet ägg vid första utlämningen. I gårdsbutiken finns det ägg i mån av tillgång och då är det rabatterat pris så länge äggen är små.

Genom att fylla i formuläret nedan så blir du äggprenumerant. Du får ägg regelbundet och vi kan planera bättre och får en säkrare avsättning för äggen. Du är viktig som äggprenumerant:)

Du bestämmer själv var du vill hämta äggen och hur ofta du vill ha ägg. Skulle du få förhinder eller är bortrest så meddelar du bara oss det så pausar vi tills du kan hämta ägg igen.

Minsta antal ägg per gång: 30 st ( alltså ett flak).
Ägg håller månader i kylskåp men man brukar säga att de håller 28 dagar i dygnstemperatur.

Detta är våra olika alternativ att välja mellan:

Intervall: Varje vecka/ Varannan vecka/ en gång i månaden
Önskar du mer än ett flak vid varje utlämning så skriver du bara det i kommentarsfältet.

Upphämtningsplats:

 • Voxtorpsgårdens gårdsbutik
 • Rekoringen i Kalmar på torsdagar ojämna veckor. 18.00-18.30 ( du behöver inte vara medlem i Reko-ringen utan kan bara dyka upp och hämta dina ägg)
 • Hemkörning
  Får vi fler prenumeranter från samma område alternativt att ni bor längst vår resa in till Kalmar och Rekoringen så kan vi komma överens om hemkörning. Skriv önskemål så kontaktar vi er om vi kan lösa det ( måste finnas en plats där vi snabbt kan ställa av äggen). Ställ frågan så ser vi om vi kan lösa det:) Fråga runt på arbetsplatsen, kanske är ni flera som kan gå ihop om att köpa ägg och så kommer vi förbi och levererar på torsdagar ojämna veckor.

Vill du även köpa griskött och korv i samband med att du hämtar äggen så lägger vi gärna undan din beställning så att den finns att hämta eller levereras samtidigt som äggen.

Betalning:
Du betalar via Swish i förväg. Till nr: 123 4182994
Går även att betala via Plusgiro 4095229-3

Behöver du som sagt hoppa över en utlämning så meddelar du bara det och så hämtar du äggen vid utlämningen efter istället.
Anmälan om förhinder vid utlämning ska ske senast dagen innan.

Prenumerationen löper på utan uppsägningstid men du får inte tillbaka pengar som du betalat in.

Hel prenumeration: 30 ägg i veckan under 8 veckor. 1200 kr

Halv prenumeration: 30 ägg varannan vecka i 8 veckor. 600 kr

Kvarts prenumeration: 30 ägg var 4:e vecka i 8 veckor. 300 kr

Prenumeranter har förtur vid tecknandet av ny prenumerationsomgång.

I mån av tillgång kommer vi såklart även att erbjuda ägg till försäljning i vår gårdsbutik.

Ange ditt namn
Ange ditt telefonnummer
Ange din e-postadress
Välj hur ofta du vill få dina ägg?
Var vill du hämta/få dina ägg levererade?
Välj betalningsalternativ